Så här går det till

Vid vårt första möte tar jag dina mått. Då mäts omkretsen på kroppens olika partier men även balansen, dvs. vilken kroppshållning du har.

Vi kommer fram till hur modellen ska se ut och vilket tyg, foder, knappar och övriga tillbehör det ska vara.Efter dina mått och önskemål gör jag ett mönster som är ditt personliga och som jag sparar i mitt arkiv.

Till vårt andra möte har jag sytt upp din modell i ett enkelt bomullstyg. Det kallas för en toille. Vid toilleprovningen får du en första bild av hur plagget kommer att se ut. Nu finjusteras vidder, balans, ringningen, ev. krage, längder osv.

Jag för över de ändringar som gjorts till toillen och ditt pappersmönster. Sedan skär jag till plagget i tyget du valt och tråcklar ihop det.

Dags för andra provningen. I regel passar det bra och endast lite justering beroende på tygets karaktär behöver göras. Jag gör ändringarna från andra provningen och syr vidare med detaljer som fickor, ärmsprund och knäppningar.

Om du har beställt ett plagg med ärmar eller krage behövs oftast en tredje provning. När allt är färdigsytt och avpressat är det dags för leverans. Då gör vi en sista provning där både kund och skräddare kan se och godkänna det färdiga resultatet.