Hickorygolf

Under våren har jag arbetat med en ny kundgrupp. Jag kontaktades av en kvinna och en man för att tillverka deras kläder. I Hickorygolf spelar man med gamla kubbor som har träskaft och kläderna ska andas den stil som var populär runt 1925 till 1930. Materialen är ju givna. Det blev ullcrepe till damen, tweed och lättare ulltyger till mannen. Jag tittade på historiska bilder från den aktuella epoken för inspiration. Utmanigen var att få in tillräcklig rörelsevidd i jackorna och plats för bollar i fickorna på kjol  och byxa. Herrbyxan fick dubbla frontveck och en högre gammaldags midjeskärning. Kavajen har dubbla veck i ryggstycket och höga ärmhål för maximal rörelse.

foto Nina Carlsson

foto Nina Carlsson

foto Nina Carlsson

foto Nina Carlsson

foto Nina Carlsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damjackan har ett rynkat ryggparti mot ett ok, slitsar i sidorna för att komma åt fickorna som ligger i kjolens sidsömmar. Baktill på kjolen gjorde jag två djupa veck så att kjolen kan följa med i rörelserna.

Här ser du inspiarationen till jackan och hur modellen växer fram. Först ett prov i lakansväv innan tillskärning i ulltyget.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *