Barnklänning 1700-tal

Det här är ett uppdrag för Norrköpings Stadsmuseum. Jag har tillverkat en barnklänning som ska visas på docka i museets nya basutställning om 1600-och 1700-tal. Under klänningen finns en stomme som kallas panier som hjälper till att bygga upp formen. Det är också tänkt att besökande barn ska få prova klänningen.

Panier

 

”One of a kind”

Här visar vi de första plaggen i en unik kollektion. Enkla modeller i vackra kvalitetstyger. Jag har skapat en kollektion med herr- och damkläder. Jag kommer att sy dem i storlek S- XL. Varje plagg blir unikt då jag använder tyger som samlats under mina 25 år som skräddare. Vi kallar kollektionen ”One of a kind”. 

För mannen  kommer det skjortor, skjortjackor, västar, workwearjackor och tweedkepsar.

För kvinnorna blir det blus, klänning, jeansjacka, workwearjacka och pyjamas.

Accessoarer som väskor, kassar och lösa fickor att fästa på bältet.

Pyjamasen som du ser här är sydd av återanvända halvlinnedukar. Det går två dukar till varje set så det är olika mönster på byxa och jacka. 

Ett pyjamas-set  kostar 1800 kr.

Jeansjackorna 1950 kr.

Blusen ”Belle”  1400 kr

Denim

Tryckt linne

Ullcrepe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-delad herrkostym i Donegal Tweed

Byxa och kavaj i den här kostymen har min duktiga praktikant Julia Gustavsson sytt. Julia var hos mig under 10 veckor av sin utbildning på Tillskärarakademin i Göteborg. Nu är hon klar och har tagit gesällbrev i herrskräddderi. Nu i sommar blev det tid för mig att sy västen och några avslutande detaljer. Byxan har hög midja, dubbla frontveck och två bakfickor. Knappar på linningens insida för att fästa hängslen.

En nöjd kund.

Rökrock i sammet.

rökrock

I mitt skrädderi står en docka i halvstorlek klädd i en liknade rock i sammet. Kunden har tittat på den många gånger och nu blev det en beställning. Tyget är en fantastisk sammet från Mulberry. Rocken är fodrad i mörkblå bomull.